Vijf agrarisch ondernemers beloond met Nuffield scholarship

Nuffield Nederland heeft vrijdag tijdens de najaarsbijeenkomst in De Bilt de vijf nieuwe scholars gepresenteerd. De scholars gelden als vooruitstrevende ondernemers in de agrarische sector.

Vijf+agrarisch+ondernemers+beloond+met+Nuffield+scholarship
© Nuffield

Op het landgoed Vollenhoven in De Bilt onthulde voorzitter Annechien ten Have-Mellema van Nuffield Nederland de vijf nieuwe scholars 2024: Heleen Bruintjes, Lotte van Dueren den Hollander, Sophie Horsting, Leon Kleis en Marrit Kyung Ok Schakel.

De scholarships geven agrarisch ondernemers de mogelijkheid hun kennis te vergroten, door te leren en studeren in landen die het beste bij hun onderzoeksvraag passen. De komende twee jaar bezoeken deze scholars met ieder hun eigen specifieke onderzoeksvraag in binnen- en buitenland de beste boerenbedrijven. Zij gaan de opgedane inspiratie zoveel mogelijk delen met hun collega's in Nederland.

Door voorlopers in de land- en tuinbouw deze kans te bieden, wil Nuffield de gehele agrarische sector stimuleren zich te ontwikkelen in ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie.


De scholars en hun onderzoeksvragen

• Heleen Bruintjes werkt in de logistieke sector. Ze wil haar Nuffield-studie gebruiken om te zoeken naar een nieuw concept voor 'geitenbokjes'.
• Lotte van Dueren den Hollander, geboren op een akkerbouwbedrijf in de Hoeksche Waard, gaat onderzoeken hoe het zit met mengteelten in de akkerbouw.
• Marrit Kyung Ok Schakel, melkveehouder in het Groene Hart, zoekt naar mogelijkheden om de positie van de boer te versterken in zijn regio.
• Leon Kleis boert op een gemengd melkveebedrijf en wil kijken hoe een toekomstbestendige melkveehouderij in familieverband eruitziet.
• Sophie Horstink heeft een fruitbedrijf, samen met haar broer en ouders. Ze gaat onderzoeken hoe ze Nederlandse cider in de markt kan zetten en hier meer bekendheid aan kan geven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer