Utrecht krijgt servicepunt voor lokaal voedsel

De Natuur en Milieufederatie Utrecht is begonnen met het opzetten van een Servicepunt Lokaal Voedsel. Iedereen in de provincie Utrecht die meer wil weten over lokale gerechten, kan terecht op de website van het servicepunt.

Utrecht+krijgt+servicepunt+voor+lokaal+voedsel
© Natuur en Milieu Utrecht

Bij het servicepunt vinden geïnteresseerden niet alleen informatie over het belang van lokaal voedsel, maar ook praktische tips over hoe de 'provincie in je keuken te halen'. Daarnaast kunnen Utrechters contact opnemen met een expert voor vragen en is er een database met handige adressen door de hele provincie bekijken. Zo kunnen mensen in Utrecht zelf ontdekken hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan een voedselsysteem dat vitaal, duurzaam en toekomstbestendig is.

Het doel van de natuurorganisatie is naar eigen zeggen om een agrarische sector in Utrecht op te bouwen die in harmonie is met de omgeving. Consumenten, boeren en de hele maatschappij profiteren van lokaal voedsel, is daarbij het idee.


Meer geld voor boeren

Consumenten leren meer over waar hun eten vandaan komt door voedsel te kopen dat lokaal in de provincie wordt verbouwd. Hier komen voordelen voor boeren bij kijken. Er blijft bijvoorbeeld vaak meer geld over voor boeren omdat er minder tussenschakels zijn. Ook hebben boeren meer zeggenschap over de prijs en zijn ze minder afhankelijk van de volume-eisen van grote afnemers.

Alexander Daniël, projectleider van het Servicepunt Lokaal Voedsel: 'Lokaal voedsel kopen bij een boer die je kent en vertrouwt is een leuke en effectieve manier om bij te dragen aan meer duurzaamheid in de landbouw. We zien in de praktijk dat veel boeren in de moeilijke transitie naar natuurinclusieve landbouw afhankelijk zijn van mensen die hun producten direct bij hen willen kopen. Door bij de boer te kopen of hem op andere manieren te ondersteunen, kun je als inwoner dus bijdragen aan je eigen leefomgeving, een verdienmodel voor de boer en een betere verbinding tussen stad en land.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer