Regen bemoeilijkt naast bietenoogst afzet vloeibare Betacal

Cosun Beet Company meldt dat vanwege lastige oogstomstandigheden alle zeilen worden bijgezet om voldoende suikerbieten te kunnen aanvoeren. Verder wordt er minder vloeibare Betacal afgezet omdat het in veel gevallen te nat is om de meststof uit te rijden op het land.

Regen+bemoeilijkt+naast+bietenoogst+afzet+vloeibare+Betacal
© Koos van der Spek

Geplande leveringen van vloeibare Betacal kunnen niet plaatsvinden, schrijft Cosun Beet Company in een update over de bietencampagne. De fabrikant zet alles op alles om zoveel mogelijk van de meststof uit te rijden, maar de grote achterstand die is opgelopen, kan niet worden ingehaald.

Vanwege de beperkte opslagcapaciteit voor vloeibare Betacal in het Groningse Vierverlaten wordt een deel van de meststof geperst tot het droge product Betacal Filter. Akkerbouwers in het noordelijk werkgebied van de suikerfabrikant kunnen Betacal Filter nu bestellen voor levering tijdens de campagne. Op deze manier kan Cosun Beet Company voor veel afnemers toch aan de Betacal-contracten voldoen.

Ondertussen zorgt de vele regen voor lastige rooiomstandigheden. Volgens de agrarische dienst van Cosun Beet Company kan vooral in Noordwest-Nederland niet overal worden gerooid. In enkele andere gebieden waar de voorraad aan suikerbieten ruimer is, wordt een extra oplaadeenheid ingezet om de fabriek van voldoende bieten te voorzien.


700 hectare per dag

Cosun Beet Company benadrukt dat met de inzet van loonwerkers en telers het elke dag lukt om ongeveer 700 hectare bieten aan te voeren en de fabrieken op volle capaciteit te laten draaien.

Het gemiddelde suikergehalte van de verwerkte suikerbieten lag voorgaande week op 15,9 procent. Het tarragehalte steeg naar gemiddeld 12 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer