Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Verdeling percelen Oekraïne blijft lastig'

Niet alleen in Nederland, maar ook in Oekraïne regent het flink deze week. Trekkers en vrachtauto's komen vast te staan in het land vanwege de modder. 'Die combinatie is vast komen te staan', zegt de Nederlandse boer in Oekraïne Kees Huizinga, terwijl hij vanuit zijn autoraam toekijkt. 'Het gaat wel een beetje ten koste van de tarwe. Dat is jammer.'

Via via kreeg Huizinga de vraag gesteld: hoe zit het nou precies met de verdeling van percelen in Oekraïne? 'Dat ligt nogal ingewikkeld', meent de ondernemer.

'Het systeem is lastig en best ingewikkeld. We staan met veel eigenaren op een pachtcontract, dat in totaal zo'n 140 hectare beslaat. In ons geval staan daar veertig eigenaren op. Tja, soms wil iemand niet verder op zijn perceel. De grondstukken worden dan soms midden uit een perceel gehaald. Dan moet daar opeens een weg naartoe voor komen,' legt Huizinga uit.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer