Nieuwe handelssite voor biologische dieren

Veehouders en handelaren die biologische dieren in Nederland willen aanbieden, kunnen gebruikmaken van OrganicXLivestock. Deze website is een initiatief van ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Nieuwe+handelssite+voor+biologische+dieren
© Job Hiddink

Het initiatief past binnen de intenties van de Europese Commissie om de biologische productie te bevorderen en tegemoet te komen aan de behoefte aan betrouwbare gegevens over de beschikbaarheid op de markt van biologische dieren.

De website kwam maandag in de lucht. Volgens Skal was er daarom niet direct aanbod. Bionext beheert deze site. Veehouders en handelaren die biologische dieren willen aanbieden, moeten zich eerst aanmelden via deze website. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het vullen van de database, de juistheid en het actueel houden van de gegevens.

Als de benodigde biologische dieren niet in OrganicXLivestock beschikbaar zijn, kunnen boeren bij Skal Biocontrole een ontheffing aanvragen voor het gebruik van niet-biologische dieren. Ontheffingen aanvragen voor de aanschaf van gangbare dieren gaat ongewijzigd via Mijn.Skal.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
Meer weer