David Egelmeers volgt Douwe Monsma op als directeur biobedrijf NZ27

David Egelmeers is sinds 15 oktober de nieuwe algemeen directeur van biologisch landbouwbedrijf NZ27 in het Flevolandse Zeewolde. Hij volgt Douwe Monsma op die aan het einde van het jaar met pensioen gaat.

David+Egelmeers+volgt+Douwe+Monsma+op+als+directeur+biobedrijf+NZ27
© NZ27

Al sinds de oprichting in 1996 is Monsma de kartrekker van het bedrijf dat gespecialiseerd is in akkerbouw, groenteteelt en de opslag en verwerking van landbouwproducten. ‘Dankzij de inzet van Monsma en zijn vrouw heeft het bedrijf zich kunnen ontwikkelen tot waar het nu staat’, schrijft voorzitter Jules van de Weerd van Stichting Beheer NZ27 in een persbericht.

De stichting bezit de gebouwen en gronden die bij de oprichting zijn overgenomen van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders. Ze worden duurzaam geëxploiteerd door het eigen bedrijf bv Exploitatie NZ27. Op de 210 hectare landbouwgrond zijn sinds de drooglegging nooit chemisch-synthetische middelen gebruikt. In de statuten staat dat het bedrijf altijd biologisch zal blijven.

Van de Weerd verwacht in Egelmeers een opvolger te hebben gevonden die het bedrijf niet alleen op koers houdt, maar ook verder ontwikkelt. Egelmeers onderschrijft dat. ‘NZ27 laat al decennia zien welke kracht en potentie biologische plantenteelt op grotere schaal heeft. Ik verheug me erop de organisatie innovatief en duurzaam voorwaarts te brengen.’


Van links naar rechts: David Egelmeers, Jules van de Weerd en Douwe Monsma.
Van links naar rechts: David Egelmeers, Jules van de Weerd en Douwe Monsma. © NZ27

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer