Timmermans wil stikstofdeadline 2030 loslaten 'als handreiking'

Partijleider Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) wil niet koste wat kost vasthouden aan 2030 als deadline in de stikstofcrisis.

Timmermans+wil+stikstofdeadline+2030+loslaten+%27als+handreiking%27
© Dirk Hol

Dat zei hij zondag tijdens het RTL-verkiezingsdebat. Timmermans wil zich vooral richten op natuurherstel en wil daarin jonge, duurzame boeren tegemoetkomen. 'Dat vind ik belangrijker dan wat we precies in ons verkiezingsprogramma hebben afgesproken.'

Timmermans zegt de afgelopen tijd veel jonge boeren gesproken te hebben. 'Zij zeggen: alles zit nu vast, help ons te bewegen.' Timmermans wil 'een handreiking' van die boeren beantwoorden met 'een handreiking van onze kant'.


Deadline ligt gevoelig

De deadline voor stikstofvermindering ligt gevoelig in Den Haag. Het vorige kabinet wilde dat in 2030 bijna driekwart van alle stikstofgevoelige natuur niet langer overbelast is. Nu staat 2035 nog in de wet voor dat doel.

Hoewel Timmermans een stikstofdeadline niet heilig vindt, wil hij desondanks niet dat de stikstofaanpak vertraagt. 'Het mag geen excuus zijn om weer uit te stellen, zoals we de afgelopen twintig jaar hebben gedaan.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer