Timmermans wil pact tussen boeren en natuurbeheerders

Mocht GroenLinks-PvdA in een kabinet komen, dan wil lijsttrekker Frans Timmermans in de eerste honderd dagen van dat kabinet een Nederlandse Green Deal. Onderdeel van zo'n deal is een alliantie tussen boeren en boswachters om de natuur te verbeteren.

Timmermans+wil+pact+tussen+boeren+en+natuurbeheerders
© Dirk Hol

Als Eurocommissaris was Timmermans verantwoordelijk voor de Europese variant van dat grote klimaatplan met de naam Green Deal. In Nederland zal zo'n deal moeten draaien om de vergroening van steden en dorpen en een nieuw, groen verdienmodel als vervanging van de fossiele economie. Timmermans vertelde over zijn plannen in een gesprek met Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract, dat door de partijen zelf was georganiseerd.


Het is volgens Timmermans 'niet onmogelijk' een pact te sluiten tussen boeren en natuurbeheerders. 'Wat is de toekomst van de Nederlandse landbouw', is daarbij wat de sociaaldemocraat betreft de hamvraag. Want 'de natuur in Nederland, mensen, kachelt achteruit'.

Wat GroenLinks-PvdA betreft gaan sociale maatregelen hand in hand met klimaatbeleid. Zo moeten vooral sociale huurwoningen snel worden verduurzaamd. Steden moeten bovendien groener worden en dorpen beter bereikbaar met het openbaar vervoer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer