Timmermans verlaat vroegtijdig Brussel voor lijsttrekkerschap PvdA/GroenLinks

Eurocommissaris Frans Timmermans verlaat vroegtijdig de Europese Commissie om lijsttrekker te worden voor PvdA/GroenLinks. De partijbesturen van PvdA en GroenLinks hebben Timmermans hiervoor voorgedragen. Dat maakten zij vrijdag bekend.

Timmermans+verlaat+vroegtijdig+Brussel+voor+lijsttrekkerschap+PvdA%2FGroenLinks
© Europese Unie

Timmermans stelde zich eind vorige maand kandidaat voor het lijsttrekkerschap van PvdA/GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezingen in november. Hij was de enige kandidaat. Volgens de partijen geeft Timmermans richting aan 'een groene en sociale koers voor Nederland.'

De PvdA'er is vicevoorzitter van de Europese Commissie en als Eurocommissaris verantwoordelijk voor de Green Deal. Deze beleidsinitiatieven moeten de Europese Unie helpen met de groene transitie, waarbij het einddoel klimaatneutraliteit in 2050 is. Voor deze functie moet een opvolger worden gevonden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer