VVD Utrecht vreest negatief effect zonneparkverbod op landbouwgrond

De Utrechtse Statenfractie van de VVD vreest dat het landelijke verbod op nieuwe vergunningen voor zonneparken op landbouw- en natuurgronden direct negatief effect gaat hebben.

VVD+Utrecht+vreest+negatief+effect+zonneparkverbod+op+landbouwgrond
© Dirk Hol

Het verbod gaat volgens de partij tegen de afspraken van het coalitieakkoord van de provincie Utrecht in. Daarnaast zou het ook invloed hebben op de doelstellingen van de RES-regio's die willen voldoen aan hun energieopgave voor juli 2024.

De Utrechtse VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan GroenLinks-gedeputeerde Huib van Essen, naar aanleiding van het verbod. De vragen gaan over hoe wordt omgegaan met de lopende initiatieven en op welke wijze het verbod wordt verankerd in de provinciale omgevingsverordening en per wanneer. De VVD stelt dat de al gestarte trajecten en gemaakte afspraken niet moeten worden geraakt door de koerswijziging.


Demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken schreef vorige maand in een brief aan de Tweede Kamer dat de vergunningen niet meer worden verleend vanaf 1 januari 2024. Alleen bij hoge uitzondering wordt nog toestemming gegeven. De Jonge beschrijft wel nieuwe voorkeursplekken waar zonne-energie mag worden opgewekt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer