Aardappelveredelaar Den Hartigh gaat verder als Solana Holland

Aardappelveredelingsbedrijf Den Hartigh in het Flevolandse Emmeloord gaat vanaf 1 juli 2024 verder onder de naam Solana Holland. Tot die tijd blijft Den Hartigh werken onder de huidige naam. De veredelaar is een zusterbedrijf van de Solana Group.

Aardappelveredelaar+Den+Hartigh+gaat+verder+als+Solana+Holland
© Job Hiddink

Het idee achter de naamswijziging is dat door als groep met de zusterbedrijven samen te werken onder de naam Solana Den Hartigh zich duidelijker kan profileren in de internationale wereld van aardappelen. Hiermee treedt de onderneming als één gezicht naar buiten. Den Hartigh kweekt en verkoopt pootaardappelen wereldwijd. Het grootste en bekendste ras van de Emmeloordse veredelaar is het fritesras King Russet.

Binnen het kweekbedrijf werkt de onderneming aan het ontwikkelen van nieuwe rassen. Resistenties zijn een belangrijk selectiecriterium. Den Hartigh is sinds 2014 onderdeel van de Duitse Solana Group. Tijdens de rassenshows van 8 tot en met 10 november zal Den Hartigh het nieuwe logo van Solana Holland en Solana presenteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer