Rijk steunt verzakte historische 'roze boerderij' in Drieborg

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) stelt ruim 7,5 ton beschikbaar voor de restauratie van de 'Roze Boerderij' in Drieborg. Daarmee is er voldoende geld om te starten met de restauratie en het schadeherstel van het 157 jaar oude rijksmonument.

Rijk+steunt+verzakte+historische+%27roze+boerderij%27+in+Drieborg
© Koos v.d. Spek

Eerder werd een bedrag toegekend via het Interventieteam Vastgelopen Situaties voor complexe problemen door aardbevingsschade in Groningen. Ook provincie Groningen heeft middelen gereserveerd.

De Oldambtster boerderij ligt net buiten het effectgebied van de Groningse aardbevingen, maar liep wel ernstige schade op door aantasting van de funderingspalen. Volgens de bewoners zijn die verzakkingen het gevolg van bodemdaling door gaswinning.


Protest

Omdat het pand niet in het bevingsgebied ligt, dreigden de boerderij en de noodzakelijke herstel- en restauratiewerkzaamheden tussen wal en schip te vallen. Uit protest hebben de eigenaren het gebouw vorig jaar roze geschilderd. Met het extra geld van staatssecretaris Uslu kan worden gestart met de noodzakelijke verbeteringen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer