Subsidie voor varkenshouders die willen stoppen met couperen

Varkenshouders die samen willen stoppen met het couperen van varkensstaarten komen in aanmerking voor subsidie. Projectplannen kunnen tussen 1 november en 13 december worden ingediend.

Subsidie+voor+varkenshouders+die+willen+stoppen+met+couperen
© Henk Riswick

Om aanspraak te kunnen maken op de subsidie, moeten minimaal vijf varkenshouders samenwerken met elk tenminste vijf tomen biggen, een slachterij en een afzetkanaal van varkensvleesproducten. Ook andere ketenpartijen mogen erbij zijn.

Voor de projecten beschikt het Europees Innovatie Partnerschap over 2,5 miljoen euro. Per goedgekeurde projectaanvraag is tussen de 125.000 euro en maximaal 500.000 euro aan subsidie te krijgen. De deelnemende varkenshouders krijgen samen tenminste 60 procent van het toegekende subsidiebedrag. Is het project al in gang gezet voordat de subsidieaanvraag is gedaan, dan kan voor dat deel van de activiteiten en kosten geen subsidie worden verkregen.

Biologische varkenshouders die in 2022 varkens met hele staarten op de markt hebben gebracht, kunnen niet aan de regeling meedoen. Projectplannen om voor subsidie in aanmerking te komen, kunnen vanaf woensdag 1 november 9 uur worden ingediend. De inschrijvingstermijn sluit op woensdag 13 december om 17 uur. Bekijk de spelregels en voorwaarden om deel te kunnen nemen op RVO.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer