Kalverliefde-melk nu ook te koop bij Plus

Na de biologische supermarkten en Albert Heijn, is melk van het merk Kalverliefde sinds 2 oktober ook te koop bij Plus. Kalverliefde is melk van koeien die hun kalf één tot drie maanden hebben gezoogd.

Kalverliefde%2Dmelk+nu+ook+te+koop+bij+Plus
© Twan Wiermans

Het merk Kalverliefde vloeit voort uit de kalf-bij-koeketen. In Nederland zijn er inmiddels zo'n 25 melkveehouders die een kalf twee maanden of langer bij de koe laten. Vijf van hen voldoen aan de criteria van het merk. De andere veehouders zetten de melk af via het gangbare circuit.

Dat koe en kalf niet direct gescheiden worden na de geboorte spreekt aan. De melk is duurder, maar er is volgens Kalverliefde een toenemende vraag vanuit supermarkten en horeca.


Eén jaar oud

Kalverliefde startte precies één jaar geleden met drie biodynamische melkveehouders. Doordat dit merk nu ook wordt verkocht in de Plus-supermarkten, konden biologisch-dynamisch melkveehouders Anne en Anneke Koekoek van de Harmannahoeve in het Friese Harlingen aansluiten. 'We vinden het vooral spannend of de kalfjes wel tam worden. Als ze door de moeder worden grootgebracht, zijn ze toch minder aan mensen gewend', zegt Anne Koekoek.

De kalf-bij-koeveehouders delen veel ervaring en kennis met elkaar. Koekoek is daar blij mee. Ze experimenteerde er zelf ook al mee. 'Nu er echt vraag naar is en we er een vergoeding voor krijgen, willen we dit structureel gaan oppakken. We zijn al een paar keer bij collega's op bezoek geweest die hier meer ervaring mee hebben. Het vak afkijken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer