'Boer is nu niet gebaat bij verzwakt PvdD'

De machtsstrijd binnen de Partij voor de Dieren is compleet. Een nieuw aangetreden bestuur moest rust brengen maar het tegendeel gebeurde. Lijsttrekker Esther Ouwehand treedt toch tijdelijk terug. Ze wacht een onderzoek naar haar af. Ze zou niet integer gehandeld hebben volgens anonieme klachten. Zo gaat dat tegenwoordig als je snel van iemand af wilt.

%27Boer+is+nu+niet+gebaat+bij+verzwakt+PvdD%27
© Dirk Hol

Al decennialang is de Partij voor de Dieren een vijand van de veehouders. Ze zijn principieel tegen het houden en gebruiken van dieren.

Het is lang een activistische, compromisloze beweging geweest maar inmiddels geëvolueerd tot een potentiële regeringspartij. Althans, als het aan Esther Ouwehand en haar aanhangers binnen de partij ligt. Het partijbestuur wilde echter vasthouden aan de oorspronkelijke uitgangspunten: een radicale politieke club die niet bereid is water bij de wijn te doen en dus veroordeeld tot de oppositiebankjes.


Luister ook de Haagse Oogst-podcast: Begrotingsdebat was een test voor BBB

De machtsstrijd binnen de partij lijkt op een soap. Ouwehand was vorige week zelfs niet aanwezig bij de Algemene Politieke Beschouwingen omdat ze naar eigen zeggen druk was met de voorbereiding van het partijcongres. Het laat zien hoe hoog de interne nood is bij de partij.

Al decennialang is de Partij voor de Dieren een vijand van de veehouders

Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst

Gedoe binnen een politieke partij in de aanloop naar verkiezingen werkt nooit in het voordeel. Kiezers houden niet van partijproblemen. Het zal dan ook zetels kosten.

Het lijkt allemaal goed nieuws voor de boeren. Toch is dat zeer de vraag. De kans is groot dat het GroenLinks-PvdA-blok van Frans Timmermans profiteert. Hij is er op uit om al die kleinere linkse partijen leeg te eten en zodoende meer kans te maken om de grootste te worden. Zo wordt hem dat wel erg makkelijk gemaakt. Een scenario waar boeren geen baat bij hebben.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer