Melkveehouder en Agriterra-ceo op kandidatenlijst NSC

Melkveehouder Harm Holman uit Steenbergen (Drenthe)en Agriterra-ceo Marco Schouten staan op de kandidatenlijst van Nieuw Sociaal Contract (NSC), de partij van Pieter Omtzigt.

Melkveehouder+en+Agriterra%2Dceo+op+kandidatenlijst+NSC
© NSC

Holman (links op de foto) staat op plek 20 en maakt daarmee volgens de laatste peilingen een goede kans een Kamerzetel te veroveren. NSC staat in de laatste Ipsos-peiling op 25 zetels. Schoutens kans is met een dertigste plaats op de kandidatenlijst een stuk kleiner.


De Drentse melkveehouder liet zich na het mislukken van het landbouwakkoord kritisch uit over het CDA waarvoor hij 25 jaar lang actief is geweest onder meer als Statenlid in Drenthe. Ook uitte hij kritiek op LTO Nederland omdat die niet akkoord ging met een norm voor grondgebondenheid.

Schouten is sinds september 2021 ceo van Agriterra, de organisatie die helpt bij het oprichten en verder professionaliseren van landbouwcoöperaties in ontwikkelingslanden.

NSC is van plan om in iedere kieskring in Nederland mee te gaan doen aan de verkiezingen. NSC moet daar nog de benodigde steunverklaringen voor ontvangen. De partij moet nog wel haar verkiezingsprogramma presenteren.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer