Vragenbom Partij voor de Dieren aan waterschapsbesturen en provincies

De besturen van zestien waterschappen en drie provincies kunnen woensdag schriftelijke vragen verwachten van de Partij voor de Dieren. Op Nationale Kraanwaterdag stelt de partij de waterkwaliteit aan de kaak.

Vragenbom+Partij+voor+de+Dieren+aan+waterschapsbesturen+en+provincies
© Ruben Meijerink

De vragen gaan over de waterkwaliteit, het behalen van Europese richtlijnen en het recente advies van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur over de Kaderrichtlijn Water. Op basis van 'rapporten over verontreinigde rivieren en de effecten van intensieve landbouwpraktijken' maakt de Partij voor de Dieren zich zorgen over de waterkwaliteit in Nederland. Daarom vindt de partij het noodzakelijk om deze kwestie in breed verband aan te kaarten.

'Water is van levensbelang voor iedere vorm van leven. Het is essentieel dat we ons water goed beschermen en ervoor zorgen dat het aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet', schrijven Linda Jansen en Pinar Coskun, algemeen bestuurders in Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard namens de Partij voor de Dieren.

De vragen worden ingediend in alle zestien waterschappen waar de Partij voor de Dieren vertegenwoordigd is en in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  85 %
Meer weer