Westelijke provincies slaan handen ineen voor ganzenbeheer

De Faunabeheereenheden (FBE's) van Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland komen voor de periode 2024-2030 met een gezamenlijk, interprovinciaal faunabeheerplan voor ganzen.

Westelijke+provincies+slaan+handen+ineen+voor+ganzenbeheer
© Vidiphoto

De gedachte achter de gezamenlijke aanpak is dat ganzen zich niks aantrekken van provinciegrenzen en het daarom beter is om nauw samen te werken. Faunabeheereenheid Utrecht is door middel van 'collegiaal overleg' ook betrokken. De FBE's maken samen het plan en worden daarbij ondersteund door beleidsmedewerkers van de provincies, omgevingsdiensten, BIJ12, wetenschappers, juristen en deskundigen.

Alle conceptteksten worden via de deze week gelanceerde website ganzenplan.nl gepubliceerd. Iedereen die er belang bij heeft, zoals jachtaktehouders, boswachters, grondgebruikers en natuur- en dierenbeschermingsorganisaties, kan er daarna op reageren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer