NAJK blij met 100 miljoen voor jonge boeren

Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet bekendgemaakt dat zij 100 miljoen euro reserveert voor jonge boeren. NAJK meldt zeer tevreden te zijn met dit budget, waarover eerder al afspraken zijn gemaakt in het niet gesloten Landbouwakkoord.

NAJK+blij+met+100+miljoen+voor+jonge+boeren
© Harry Tielman

Het uiteindelijke budget is een verhoging van het bedrag voor de vestigingssteun die al in een eerdere Kamerbrief over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid was toegezegd. NAJK heeft lange tijd gelobbyd voor een goede vestigingssteun, wat een steun in de rug is van jonge boeren die net het agrarisch bedrijf hebben overgenomen.


Deze jonge ondernemers zitten volgens het NAJK in de financieel zwaarste periode van het bedrijf, terwijl zij vol energie zitten om het bedrijf verder te ontwikkelen en het bedrijf willen voorbereiden op de toekomst. In een reactie op de Troonrede, stelt NAJK-voorzitter Roy Meijer dat het vanwege de snelle vergrijzing van de landbouw alleen maar extra belangrijk is dat jonge boeren bij bedrijfsovername een steuntje in de rug krijgen.


Afspraak gehouden

Tijdens het proces van het Landbouwakkoord, was de vestigingssteun een belangrijk punt voor NAJK. Binnen dit proces is er een toezegging gedaan voor een verhoging van het al eerder toegezegde budget. Echter werd het Landbouwakkoord uiteindelijk niet gesloten.'Deze toezegging van 100 miljoen euro is een verlenging van het Landbouwakkoord. Wij zijn dankbaar dat het kabinet zich aan deze afspraak heeft gehouden, ondanks dat het akkoord de eindstreep niet heeft gehaald', verklaart Meijer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer