Voer en drinkwater beïnvloeden bijtgedrag varkens

Voer en drinkwater kunnen het bijtgedrag van varkens voorkomen. Tijdens een webinar op woensdagavond 20 september gaan verschillende experts in op de invloed daarvan op het houden van varkens met krulstaarten.

Voer+en+drinkwater+be%C3%AFnvloeden+bijtgedrag+varkens
© Henk Riswick

Varkens houden met ongecoupeerde staarten is een van de ambities van de Nederlandse varkenshouderij richting 2030. De sector wil stapsgewijs groeien naar varkens met krulstaarten, maar dat moet op een verantwoorde manier gebeuren.

De Coalitie Vitale Varkenshouderij (CoViVa) is een campagne begonnen om de sector voor te bereiden op het verantwoord houden van varkens met een krulstaart in 2030. In april en juni heeft CoViVa twee webinars gehouden. Het derde webinar is op woensdagavond 20 september om 20 uur. Dan wordt besproken welke rol voer en water hebben op krulstaarten.


Voersamenstelling

Naast de kwaliteit van het drinkwater heeft de voersamenstelling invloed op het gedrag en de gezondheid van varkens. Het type voerbakken, de voergift en de juiste plek van voerbakken en de drinkwatervoorziening in het hok kunnen bijtgedrag beïnvloeden.

Diverse experts bespreken tijdens het webinar waarmee varkenshouders allemaal rekening moeten houden. Dat zijn Eelco van de Hoef van AgruniekRijnvallei, Arjan van Dijk van Nevedi en Wout Mutsaers van de Noorse Raad voor Landbouw. Praktijkonderzoeker Anita Hoofs van Wageningen University & Research licht haar ervaring en kennis met herkenbare voorbeelden uit de praktijk toe.

Aanmelden voor het webinar is gratis en te volgen via de computer, tablet of telefoon.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer