Platform Melkgeitenhouderij vraagt om eigen voorzitter

Het Platform Melkgeitenhouderij is in zes jaar tijd van één naar meer dan tien projecten gegroeid. Reden om op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter. Dat zegt Jos Tolboom, die nu nog het voorzitterschap combineert met voorzitter van LTO-vakgroep Geitenhouderij en zijn melkgeitenbedrijf in het Utrechtse Hoogland.

Platform+Melkgeitenhouderij+vraagt+om+eigen+voorzitter
© Johan Wissink

Sinds 2017 combineert Tolboom beide voorzitterschappen met elkaar, schrijft hij in zijn 'afscheidsbericht' op LinkedIn. In het begin was die combinatie niet direct een bezwaar. Er liep maar één project: een onderzoek naar verhoogd kiemgetal in de geitenmelk.

Inmiddels trekt het Platform Melkgeitenhouderij, waarin LTO samenwerkt met de Nederlandse GeitenZuivel Organisatie, de brancheorganisatie voor inzamelaars en verwerkers van geitenmelk, meer dan tien projecten.


Van diergezondheid tot communicatie

Het zijn sectorale projecten op het gebied van marktinformatie, voedselveiligheid, diergezondheid en verduurzaming. Bijvoorbeeld over luchtweginfecties bij lammeren, uiergezondheid en de welzijnsmonitor. Verder werd het communicatieplatform 'Ontdek de geit' gelanceerd en de duurzaamheidstool 'Duurzame GeitenZuivel Keten'.

Wat Tolboom hiermee wil zeggen, is dat de combinatie van de twee voorzitterschappen niet meer haalbaar is. Het Platform Melkgeitenhouderij is daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter. Als er straks weer nieuwe verkiezingen komen voor het voorzitterschap van LTO-vakgroep Geitenhouderij, dan stelt Tolboom zich hier nog wel voor verkiesbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer