Mellema maakt familiefeestje van uien opladen

De broers Lourens en Wijnold Mellema in het Groningse Finsterwolde zijn vlak voor het weekend begonnen met uien opladen. Sindsdien zijn er al ruim elf vrachtwagens gevuld. Het is een flinke klus. Dus draagt iedereen in het gezin een steentje bij.

Mellema+maakt+familiefeestje+van+uien+opladen
© Koos van der Spek

De zoon van Wijnold Mellema zit op de lader, moeder en dochters zitten op de trekker met kipper en de mannen staan klaar bij de stortbak om de eventuele kluiten en verkeerde uien ertussen uit te rapen. 'Sinds we uien op het land hebben, laden we elk jaar gezamenlijk op. Het is een soort traditie geworden', zegt Lourens Mellema.

In totaal moet er 5,7 hectare aan uien worden opgeladen. 'Ik heb geen idee hoeveel ton we exact hebben opgehaald, maar ontevreden met de opbrengst ben ik niet. Ook de kwaliteit is dit jaar goed. Het mag natuurlijk altijd meer zijn, maar de prijzen zijn gunstig. Dus we mogen zeker niet klagen', vindt Mellema.


Terwijl moeder en dochters op de trekker met kipper zitten, staan de mannen klaar bij de stortbak om eventuele kluiten en verkeerde uien ertussen uit te rapen.
Terwijl moeder en dochters op de trekker met kipper zitten, staan de mannen klaar bij de stortbak om eventuele kluiten en verkeerde uien ertussen uit te rapen. © Koos van der Spek

Ook is de akkerbouwer tevreden over de voortgang die de afgelopen dagen is gemaakt. 'Het was wel warm, maar al met al verliepen de werkzaamheden soepel.' De uien worden vanaf het bedrijf in Groningen getransporteerd naar Van Liere in het Flevolandse Dronten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer