Zaadfirma's komen met verbeterde priming voor uienzaad

Zaadfirma's De Groot en Slot en Bejo komen bij de start van het nieuwe uienseizoen 2023-2024 met een verbeterde priming voor uienzaad. Uien moeten met de nieuwe primingtechnologie B-Mox profiteren van een snelle start en een uniforme groei.

Zaadfirma%27s+komen+met+verbeterde+priming+voor+uienzaad
© Job Hiddink

Voor zaaiuien is het belangrijk dat jonge planten een sterke start krijgen. Volgens de zaadfirma's wordt de kiemplant met B-Mox krachtiger. Met de nieuwe technologie wordt de groei in het vroegste stadium gestimuleerd. Dat moet resulteren in een robuuster gewas. Ook zouden de uien gedurende de hele groeiperiode een verhoogde stresstolerantie laten zien door een sterker ontwikkeld wortelgestel.

Bejo introduceerde de B-Mox-technologie al in 2017 voor wortelen. Daarna is gebleken dat de wortelen zich sterker en uniformer ontwikkelen en ook een betere opbrengst geven. Behalve in wortelen en uien ziet Bejo op termijn ook potentie in andere gewassen voor de B-Mox-technologie.

De Groot en Slot past de B-Mox-technologie nu standaard toe op al het geprimed uienzaad. Omdat de technologie is gecertificeerd door Skal, is het ook geschikt voor de biologische uienteelt. Bejo en De Groot en Slot experimenteerden meer dan vijf jaar met B-Mox in voornamelijk West-Europa, voordat het tot introductie kwam in uienzaad.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer