Van der Wal op plek vijf VVD-kieslijst, landbouwman Van Campen op veertien

Demissionair minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof staat op de vijfde plek van de kieslijst van de VVD voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. De top tien van de VVD bestaat uit zeven vrouwen en drie mannen.

Van+der+Wal+op+plek+vijf+VVD%2Dkieslijst%2C+landbouwman+Van+Campen+op+veertien
© dirk hol

Huidig landbouwwoordvoerder Thom van Campen is terug te vinden op plek veertien. Peter Valstar, die onder meer tuinbouw in zijn portefeuille heeft, staat op plaats 26. Lijsttrekker voor de VVD is huidige demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz-Zegerius.

Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen, in 2021, stond Van der Wal niet op de lijst. Zij was toen nog gedeputeerde in provincie Gelderland en werd bij de kabinetsvorming benaderd voor de portefeuille Natuur en Stikstof. Thom van Campen stond bij die verkiezingen twee plaatsen lager dan zijn huidige positie, Valstar juist vijf plekken hoger.De VVD heeft momenteel 34 zetels in de Tweede Kamer en is daarmee de grootste. In de peilingen staat de partij op zetelverlies. In de meest recente peiling van EenVandaag en Ipsos komt de VVD uit op 26 zetels. Daarmee zou de partij na NSC (de nieuwe partij van Pieter Omtzigt) de tweede partij van ons land worden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer