Eline Vedder nummer 2 op kandidatenlijst CDA

Eline Vedder uit het het Drentse De Wolden is de nummer 2 op de CDA-kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen achter Henri Bontenbal. Derk Boswijk staat na de boerin en oud LTO-bestuuder op plek drie, gevolgd door Inge van Dijk en Harmen Krul.

Eline+Vedder+nummer+2+op+kandidatenlijst+CDA
© Tweede Kamer

Het CDA presenteerde zaterdag de advieslijst die door de verenigingsraad van de partij unaniem is vastgesteld. 'Met trots presenteren wij onze kandidatenlijst. Het CDA is een brede volkspartij en dat laat deze lijst met authentieke kandidaat-Kamerleden uit iedere regio duidelijk zien. Kandidaten uit en voor heel Nederland, met diverse achtergronden en expertises, en zes vrouwen in de top 10. Vol vertrouwen gaan wij bouwen aan een fatsoenlijk land', stelt waarnemend partijvoorzitter Mark Buck.


'Met onze kandidatenlijst geven we ruimte aan een nieuwe generatie christendemocraten. Een lijst om trots op te zijn', verzekert lijsttrekker Henri Bontenbal. 'Ervaring uit de Kamer en daarbuiten en met vertegenwoordiging in alle regio's is dit een team waarmee we met vertrouwen naar 22 november?gaan. De komende maanden gaan we samen door heel Nederland om ons hoopvolle verhaal te vertellen.'In het proces rond de vaststelling van de kandidatenlijst zijn de gemeentelijke CDA-afdelingen nu aan zet. Tussen 4 en 14 september houden die hun algemene ledenvergadering waar de advieslijst in stemming wordt gebracht. De definitieve kandidatenlijst wordt vastgesteld op het verkiezingscongres op 23 september in Den Bosch. De Tweede Kamerverkiezingen zijn woensdag 22 november.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer