Zaaien en spuiten met een drone

Deze opvallende drone vloog vorige week tijdens de Precisielandbouwdagen in het Noord-Brabantse Reusel. 'Hij kan zaaien en spuiten. Het grote voordeel is natuurlijk dat hij over het veld en dus over teelten vliegt. Dit is echt een technologie die precisielandbouw toelaat', licht Arnaud Laurencin van Agriflight toe.

Europese wetgeving verbiedt op dit moment het spuiten met chemische middelen vanuit de lucht. 'Het grootste nadeel is dat het legaal moeilijk is om dit type drone te laten vliegen. Daarnaast moet je goed meten van tevoren, omdat hij volautomatisch vliegt. Je moet goed weten waar de takken of elektrische draden zitten', zegt Laurencin. De dronepiloot richt zich momenteel dan ook vooral op het zaaien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer