Waterschap Brabantse Delta trekt beregeningsverbod in

Waterschap Brabantse Delta heeft vrijdag het beregeningsverbod ingetrokken voor zijn werkgebied. Aanleiding hiervoor is de vele regen die de afgelopen tijd is gevallen en de steeds verder afnemende beregeningsbehoefte van boeren en tuinders.

Waterschap+Brabantse+Delta+trekt+beregeningsverbod+in
© Vidiphoto

Begin juni stelde waterschap Brabantse Delta een verbod in voor het onttrekken van water uit sloten en beken vanwege de droogte. In juli viel er meer regen dan gemiddeld. Dit jaar was het 100 millimeter, terwijl in normale jaren in juli 80 millimeter valt. Hierdoor herstelden de waterstanden. Ook de grondwaterstand is nu normaal voor de tijd van het jaar, meldt het waterschap.

De neerslag van de afgelopen periode zorgde lokaal voor wateroverlast. Het waterschap heeft zo goed mogelijk geprobeerd om deze overlast te beperken. Eerder al meldden andere waterschappen dat ze de droogtemaatregelen introkken. In enkele gebieden in Noord-Brabant en Gelderland geldt nog wel een beregeningsverbod.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer