Zware regenval in China, ministerie schiet boeren te hulp

In China is de afgelopen dagen de zwaarste regenval gemeten sinds met het meten werd begonnen 140 jaar geleden. Het meteorologisch instituut in Beijing meldt dat het record uit 1891 met de regens in de regio Beijing is verbroken. Tijdens veertig uren van noodweer is even ten noorden van Beijing 744,8 millimeter regen gevallen. Dat is 135,8 millimeter meer dan in 1891 werd gemeten.

Zware+regenval+in+China%2C+ministerie+schiet+boeren+te+hulp
© ANP

De schade door overstromingen is groot. In heel China zijn al circa twintig dodelijke slachtoffers geteld als gevolg van het noodweer. Het ministerie van Landbouw heeft woensdag 55 miljoen euro uitgetrokken voor hulp aan landbouwbedrijven in acht provincies die door het noodweer zijn getroffen.

Het noodweer heeft in en om de Chinese hoofdstad tot grote wateroverlast geleid. Zeker elf mensen zijn door het noodweer omgekomen. Er worden nog steeds mensen vermist. Bijna een miljoen mensen in Beijing en aangrenzende provincies moesten vanwege overstromingen worden geëvacueerd. Voorsteden van Beijing staan deels onder water.


Tyfo

De regens zijn aangevoerd door de tyfoon Doksuri. De regenval in Beijing is vaker overvloedig als gevolg van de komst van tyfoons. Een van de 'natste' tyfoons voor de Chinese hoofdstad was Wanda in 1956. Toen viel er in korte tijd 400 millimeter regen.

Ondertussen zou zich weer een tyfoon aandienen die woensdag langs het Japanse eiland Okinawa gaat. De tyfoon Khanun trekt langzaam westwaarts in de richting van de Chinese provincie Zhejiang. Maar Japanse weervoorspellers achtten het woensdag ook mogelijk dat Khanun boven de Oost-Chinese Zee van richting verandert en naar het zuidoosten van Japan trekt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer