Milk Trading Company maakte vorig jaar verlies

Milk Trading Company (MTC) heeft vorig jaar fors verlies geleden. Het verlies na belastingen kwam op 178.209 euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2022. Het jaar ervoor boekte de coöperatie nog een winst van bijna 25.000 euro. In 2023 worden weer positieve resultaten behaald als gevolg van de dalende melkprijs.

Milk+Trading+Company+maakte+vorig+jaar+verlies
© Twan Wiermans

MTC is een groep melkveehouders in Nederland en België die prijsrisico's op de fysieke markt afdekken door gebruik te maken van de zuiveltermijnmarkt. Als gevolg van de vorig jaar gestegen melkprijs behaalde de coöperatie een negatief resultaat, zo werd toegelicht op de algemene ledenvergadering op 16 juni. Volgens woordvoerder Dirk Coucke was het negatieve resultaat het gevolg van een daling van het defensieve beleggingsfonds, waarin MTC in 2021 is gestapt om negatieve rentes op overtollige liquiditeiten te vermijden.

Volgens Coucke is dit fonds gedeeltelijk hersteld en is het eigen vermogen weer positief. Hij benadrukt dat het hierbij niet gaat om de resultaten op de termijnmarkt. Vanwege de stijgende melkprijzen was dat geen succes. Hij ziet dat ook hier dit jaar weer positieve resultaten worden gehaald voor de leden-melkveehouders. Dit is mede het gevolg van dalende melkprijzen.


Als gevolg van de minder goede resultaten haakte vorig jaar een deel van de leden-melkveehouders af.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer