Startsein voor melkcoöperatie Milk Trading Company

Coöperatie Milk Trading Company (MTC) Nederland is donderdag 28 februari opgericht. Deze coöperatie van melkveehouders richt zich op de melktermijnmarkt.

Startsein+voor+melkco%C3%B6peratie+Milk+Trading+Company
© Berrie Klein Swormink

De aangesloten melkveehouders willen prijsrisico's afdekken door het niveau van de melkprijs op basis van de termijnmarkt vast te zetten. De leden kozen bij de oprichtingsbijeenkomst in Uden de Raad van Bestuur. Die legt verantwoording af aan haar leden over het niveau van de vastgezette prijzen.

Een afvaardiging van het bestuur analyseert tweewekelijks de markt samen met DLV Advies en coöperatie MTC België. 'Het bestuur moet dicht op de markt zitten om de mogelijkheden te benutten om prijzen scherp vast te zetten', legt Niek Groot Wassink uit. Hij is namens DLV Advies bestuurslid.

Extra opbrengst

De afgelopen maanden hebben tientallen melkveehouders zich aangemeld voor dit initiatief. 'De resultaten afgelopen jaar van de MTC in België maakt melkveehouders enthousiast om ook in Nederland deel te nemen. In België is vorig jaar een extra netto melkopbrengst van 1,75 eurocent per kilo melk aan de leden uitgekeerd', weet Groot Wassink.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer