Nieuwe coalitie in Groningen met BBB, PvdA, CU en Groninger Belang

BBB, PvdA, ChristenUnie (CU) en Groninger Belang gaan een coalitie vormen in Groningen. Zij presenteren donderdagochtend hun coalitieakkoord op hoofdlijnen tijdens een persbijeenkomst.

Nieuwe+coalitie+in+Groningen+met+BBB%2C+PvdA%2C+CU+en+Groninger+Belang
© Frans Kanters

BBB Groningen drong vlak na de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart al aan op een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Het beleidsprogramma voor de komende collegeperiode is nog niet in beton gegoten. Volgens fractievoorzitter Gouke Moes past dit goed bij een nieuwe bestuurscultuur waarbij ruimte is voor inbreng door de Statenleden.

In april schoof BBB voormalig directeur Henk Emmens van Samenwerkingsverband Noord-Nederland en oud-secretaris Susan Top van het Gasberaad naar voren als kandidaat-gedeputeerden. CU wil verder met de huidige landbouwgedeputeerde Johan Hamster, Groninger Belang met fractievoorzitter Bram Schmaal en PvdA met de huidige milieugedeputeerde Tjeerd van Dekken. Donderdag worden hun portefeuilles bekendgemaakt.


Zesde provincie met coalitieakkoord

Groningen is de zesde provincie waar een coalitieakkoord is bereikt na de Statenverkiezingen. In Friesland onderhandelen BBB, CU en CDA met FNP, nadat PvdA vorige week afhaakte na het bereiken van een akkoord.

In Noord-Brabant zegden verschillende partijen het vertrouwen in BBB op na een mislukte coalitievorming. VVD wil samen met PvdA, GroenLinks, Lokaal Brabant, D66 en SP onderzoeken of het mogelijk is een nieuwe coalitie te vormen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer