BBB'er Frank Rijkaart landbouw- en stikstofgedeputeerde in Zuid-Holland

Ook in Zuid-Holland levert BoerBurgerBeweging (BBB) de landbouw- en stikstofgedeputeerde. Docent wet en regelgeving Frank Rijkaart uit Bodegraven neem deze rol op zich. Dat werd maandagmiddag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het coalitieakkoord.

BBB%27er+Frank+Rijkaart+landbouw%2D+en+stikstofgedeputeerde+in+Zuid%2DHolland
© ANP Persbureau

Rijkaart wordt ook gebiedsgedeputeerde veenweide. Zijn partijgenoot Mariëtte van Leeuwen wordt verantwoordelijk voor onder meer financiën en de het Zuid-Hollands Programma Landelijk Gebied (ZPLG). Rijkaart en Van Leeuwen zijn beiden nieuw in het college. Dat bestaat naast BBB uit VVD, GroenLinks, PvdA en CDA.

De overige gedeputeerden hebben eerder in het Zuid-Hollands college gezeten. De huidige stikstofgedeputeerde Jeannette Baljeu (VVD) gaat zich onder andere bezighouden met water en bodem en klimaatadaptatie.

Landbouwgedeputeerde Meindert Stolk (CDA) krijgt de portefeuille economie en innovatie. Frederik Zevenbergen (VVD) mag zich buigen over onder meer vergunningverlening en verkeer en vervoer. Berend Potjer van GroenLinks krijgt energie en natuur in zijn pakket. PvdA'er Anne Koning wordt onder andere verantwoordelijk voor wonen, ruimtelijke ordening en toerisme.

Eerder werd bekend dat de kandidaat-landbouwgedeputeerden in Zeeland, Overijssel en Gelderland van BBB-huize zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer