FDF roept boeren op donderdag te protesteren in Den Haag

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op donderdag te komen demonstreren in Den Haag. De Tweede Kamer debatteert dan over het klappen van het Landbouwakkoord. Ook wil FDF dat het CDA 'de stekker uit het kabinet trekt'.

FDF+roept+boeren+op+donderdag+te+protesteren+in+Den+Haag
© Dirk Hol

'Veel boeren zijn ontevreden over de manier waarop met hun belangen wordt omgesprongen', zegt Sieta van Keimpema van FDF. 'We krijgen extra eisen en wensen opgelegd, maar geen enkele zekerheid dat ons verdienmodel daarmee gediend zal zijn. Er is de overheid weinig aan gelegen om het vertrouwen te verbeteren.'

Van Keimpema zegt nog niet te weten hoeveel aanhangers willen meedoen aan het protest. Het is ook nog niet bekend hoe het protest eruit gaat zien. Bij eerdere demonstraties gingen boeren met trekkers naar Den Haag.

Volgens de gemeente Den Haag is er nog geen demonstratie aangemeld. Van Keimpema meldt dat FDF wil daar tot op het laatst mee wil wachten. Voorzitter Bart Kemp van Agractie, een andere boerenactiegroep, zegt dat zijn organisatie niet bij het protest is betrokken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer