Handelsbedrijf Greenyard profiteert van hogere productprijzen

Greenyard, het grote Belgische handelsbedrijf in groenten en fruit, sluit het boekjaar 2022-2023 af met een omzet van 4,6 miljard euro. Dat betekent een plus van 7,9 procent ten opzichte van het voorgaande boekjaar.

Handelsbedrijf+Greenyard+profiteert+van+hogere+productprijzen
© Greenyard

Uit de jaarcijfers van Greenyard blijkt dat het handelsbedrijf vooral profiteert van de 8,5 procent hogere prijzen voor groenten en fruit. De omzetstijging is daar volledig aan toe te schrijven. In volume daalde de omzet zelfs met 0,8 procent. In het verssegment was het verkochte volume 1,9 procent lager dan in het boekjaar 2021-2022, terwijl de afzetvolumes voor de langer houdbare producten wel met 4,5 procent stegen.

De brutowinst van Greenyard neemt toe met 0,5 procent tot 167,3 miljoen euro. Uiteindelijk resulteert dat na betaling van belastingen en aflossingen in een nettoresultaat van 9,3 miljoen euro tegenover 16,9 miljoen euro in het vorige boekjaar. De kleinere winst is volgens Greenyard het gevolg van enkele reorganisaties. Het handelsbedrijf gebruikt een deel van de brutowinst voor het aflossen van schulden. Daardoor verbetert de solvabiliteit van het bedrijf aanzienlijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer