Greenyard verwacht 2 miljoen euro extra coronawinst

De winst bij het Belgische voedingsbedrijf Greenyard, dat ook Nederlandse retailers belevert, zal hoger uitvallen door de coronacrisis. De groenten en fruit-verkopen piekten in maart door hamsterende consumenten.

Greenyard+verwacht+2+miljoen+euro+extra+coronawinst
© Han Reindsen

De foodretailreus, die op jaarbasis 4 miljard euro omzet in 25 landen, heeft vorige maand duidelijk meer groenten en fruit verkocht. De verwachting is dat de winst daardoor dit jaar ook hoger zal uitvallen, met 2 miljoen euro extra, zo blijkt uit een update aan beleggers.

De vraag in de supermarkten steeg fors, zowel de verkoop van verse producten op het agf-plein als op de diepvriesafdeling. Dit ging overigens wel ten koste van de foodservice-tak, die niet direct aan consumenten levert.

Afbouw schuld

Op basis van een eerste zicht op de voorlopige jaarresultaten verwacht Greenyard dat de omzet voor het financiële jaar 2019-2020 zal uitkomen rond de 4.050 miljoen euro. Reeds voor de verhoogde volumes door de coronacrisis was er een omzetgroei merkbaar van 2,4 procent, laat Greenyard weten.

Het corona-effect brengt wel bijkomende complexiteit en kosten in de keten met zich mee

Directie Greenyard

Ook de nettoschuld is dit financiële jaar afgebouwd met meer dan 25 miljoen euro en bedraagt eind maart ongeveer 430 miljoen euro. Dit is positiever dan verwacht, zeker omdat een aantal desinvesteringen nog niet uitgevoerd zijn, mede door de huidige marktomstandigheden.

Hogere kosten

Eerder had Greenyard aangepaste winstverwachtingen aangekondigd tussen 88 en 93 miljoen euro. Op basis van de voorlopige resultaten verwacht het bedrijf dit jaar 2 miljoen euro hoger te eindigen door hogere volumes in maart. Concreet rekent Greenyard nu op een brutowinst van tussen de 93 en 95 miljoen euro.

Het corona-effect brengt wel bijkomende complexiteit en kosten in de keten met zich mee, ziet het bedrijf. Waaronder hogere aankoopkosten en extra transport- en verwerkingskosten. Maar alles in acht genomen, heeft dit een positieve impact op de resultaten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer