Tientallen boeren meldden zich al bij Taboer voor mentale hulp

Enkele tientallen boeren hebben zich de afgelopen twee maanden gemeld bij Taboer, een campagne en loket waar boeren en tuinders terecht kunnen met hulpvragen rondom mentale gezondheid.

Tientallen+boeren+meldden+zich+al+bij+Taboer+voor+mentale+hulp
© Ruben Meijerink

Taboer is een initiatief van LTO Noord en stichting Zorg om Boer en Tuinder (ZOB). Behalve enkele tientallen telefoontjes en mailtjes wordt de website van Taboer zo'n tweehonderd keer per dag bezocht. De initiatiefnemers spreken over een succesvolle start van de campagne.

'Het is goed om te zien dat boeren en tuinders zich melden met een hulpvraag', zegt Fije Visscher, kalverhouder en regiobestuurder bij LTO Noord. 'Wij willen het taboe onder boeren rondom het praten over mentale problemen doorbreken. Bij een aantal boeren is dat gelukt. Tegelijkertijd laat het ook zien dat de gevoelens van stress en somberheid groot zijn. Er zijn nog veel meer boeren en tuinders die mentaal in de knel zitten dan die nu contact hebben opgenomen.'


Visscher geeft aan 'positief verrast' te zijn door de belangstelling, omdat in de land- en tuinbouw vaak niet zo makkelijk over mentale zorgen wordt gesproken. Mensen bellen om verschillende redenen. Soms gaat het om problemen in de relationele sfeer of financiële problemen. Vaak is het ook een opstapeling van zorgen.

LTO Noord en ZOB roepen boeren en tuinders nadrukkelijk op naar elkaar om te zien en met iemand te praten als zij mentale problemen hebben. Taboer is bereikbaar op (088) 8886608 of info@taboer.nl.


Denk je aan zelfdoding? Meld je dan direct via 113 zelfmoordpreventie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    65 %
Meer weer