Steun voor Brabants initiatief om boeren te beschermen tegen ondermijning

Een initiatief om boeren beter te beschermen tegen drugscriminelen en ondermijning krijgt landelijke navolging. Initiatiefnemers zijn ZLTO, regio Noordoost-Brabant, politie, Openbaar Ministerie en de gemeenten Bernheze, Boekel en Meierijstad.

Steun+voor+Brabants+initiatief+om+boeren+te+beschermen+tegen+ondermijning
© William Hoogteyling

ZLTO en de overige initiatiefnemers hebben een convenant gesloten waarin afspraken zijn gemaakt om een effectieve aanpak te ontwikkelen om boeren weerbaar te maken tegen drugscriminelen. Daarbij gaat het onder meer om de aanstelling van een vertrouwenspersoon, modelhuurcontracten en mogelijkheden om huurders te controleren.

Kamerlid Bikker van de ChristenUnie heeft met steun van VVD, CDA, BBB en SGP een motie ingediend om de aanpak landelijk op te schalen. Deze motie is ruim aangenomen.

'Initiatieven die toezien op het beschermen van agrarisch ondernemers tegen malafide huurders zijn waardevol. Het is wenselijk dat die voor elke gemeente beschikbaar zijn', aldus minister Dilan Yesilgöz-Zegerius van Justitie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer