Uienexport doorbreekt grens van 1 miljoen ton

Met een volume van bijna 13.000 ton in week 15 doorbreekt de export van Nederlandse uien in het seizoen 2022-2023 de grens van 1 miljoen ton uien. Ten opzichte van vorig jaar loopt de export in omvang nu ruim vijf weken achter, blijkt uit cijfers van GroentenFruit Huis.

Uienexport+doorbreekt+grens+van+1+miljoen+ton
© Twan Wiermans

In het exportseizoen 2021-2022 was na week 15 al bijna 12 procent meer aan Nederlandse uien verkocht naar ongeveer 125 landen.

Op de ranglijst van belangrijkste bestemmingen dit seizoen heeft Groot-Brittannië met een totaal van 125.000 ton tot en met week 15 de tweede plaats overgenomen van Ivoorkust. Senegal blijft voorlopig ruimschoots koploper met een afname van meer dan 162.000 ton uien. Opvallend is verder dat België tot dusver 55 procent meer uien uit Nederland heeft aangekocht in vergelijking met vorig jaar.

In week 15 kocht Groot-Brittannië veruit de meeste Nederlandse uien met een weekvolume van 3.240 ton. Andere grote afnemers waren Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk. Vanwege de hogere marktprijzen van dit jaar zijn met name naar bestemmingen in West-Afrika minder uien verkocht dan de voorgaande jaren.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer