Volgende week ook nog geen Landbouwakkoord

Een Landbouwakkoord zal er ook volgende week nog niet liggen. De onderhandelaars zijn nog steeds bezig met tussenstappen, zegt landbouwminister Piet Adema.

Volgende+week+ook+nog+geen+Landbouwakkoord
© Dirk Hol

Adema werd dinsdagmiddag in de Tweede Kamer bevraagd over de voortgang van de onderhandelingen. GroenLinks wil de bewindsman houden aan een deadline op 23 mei voor het Landbouwakkoord, maar die wil niet zo ver gaan.

Volgens Adema lopen de gesprekken nog en is er een volgende stap gezet. 'Een voldragen akkoord met draagvlak vind ik belangrijker dan een deadline.'


Ook volgende week ligt er nog geen concreet akkoord, temperde de minister de verwachtingen. 'Wel zijn we in een fase waarin duidelijkheid nodig is om verder te kunnen. Na de beoordeling door het Planbureau voor de Leefomgeving zullen er ook nog gesprekken nodig zijn voor de laatste punten.'


Onderwerpen gelekt

Adema zegt net als sommige Kamerleden te balen van het feit dat er onderwerpen uit het conceptakkoord zijn gelekt. De minister wil dat sectorpartijen gaan bijdragen aan het benodigde budget. Denk aan Rabobank, verwerkende industrie, supermarkten en toeleveranciers.

Vanuit de Tweede Kamer wordt daar ook op aangedrongen. Die gesprekken lopen nog, 'maar daar zijn we nog niet uit', aldus Adema. Eerder gaf hij al aan een grotere bijdrage te verwachten van deze partijen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer