'Het hondje en de hoepels'

Er was eens een circusdirecteur met de naam Frans en een hondje en zijn baas. Het hondje, een slimme boerenfox, en zijn baas hadden sinds een paar jaar een geweldige act in het circus. Het hondje kon namelijk dansen en op een grote skippybal vooruit rollen.

%27Het+hondje+en+de+hoepels%27
© Marcel van Kammen

Op een dag riep Frans de baas van de hond bij zich. Dansen en skippybal lopen waren niet meer van deze tijd. Het moest spectaculairder voor het hooggeëerde publiek. Voortaan moest het hondje door hoepels springen. En niet zomaar hoepels, nee hoepels die op verschillende hoogtes hingen en verschillend van omvang waren. Zo niet, dan was het exit hondenact. Hoe ze dat voor elkaar kregen, moesten baas en hondje zelf maar uitzoeken.

Oei, dat was een grote uitdaging. Maar ze gingen hard trainen. Het hondje was niet voor niets zo slim. Hij bedacht allerlei oplossingen om toch maar door de hoepels te kunnen springen. Met gang door de eerste hoepel, dan via een springplank door de tweede hogere hoepel en ten slotte via een trap door de derde hoepel. De baas bedacht dat een valkussen na de derde hoepel handig kon zijn. En zo hadden ze een nieuwe act bedacht.

De baas van het hondje was bang voor de directeur en voor zijn baan en bedacht dat de act nog spectaculairder moest om de directeur maar tevreden te stellen. De hoepels moesten haaks op elkaar staan en het hondje moest met een zwemband om door de kleinste hoepel springen.

Het moest spectaculairder voor het hooggeëerde publiek

Tineke de Vries, voorzitter LTO-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente

Het slimme hondje moest eens diep zuchten en warempel het lukte hem om door haaks op elkaar hangende hoepels te springen. Weliswaar ging het minder snel, maar het lukte. Toen moest de zwemband om. Het ontging het hondje totaal waarom hij een zwemband om moest, maar vooruit dan maar. Hij kon met geen mogelijkheid met zwemband door de kleinste hoepel springen. De zwemband was gewoon te groot.

Het hondje stelde zijn baas voor om er wat lucht uit te laten lopen, zodat het misschien zou lukken. Maar de baas was zo bang voor de directeur dat hij dit niet aandurfde. Wat nu? Het hondje probeerde zijn baas nog over te halen om het zonder zwemband te proberen. De directeur had tenslotte niet gezegd hoe hij door de hoepels moest springen. Maar nee, er was geen blaffen aan.

Het hondje trok zijn conclusies. Op een avond pakte hij zijn kluifjes en speelgoed bij elkaar in een rode zakdoek en verliet het circus. Hij zocht wel een circus met een andere directeur of een nieuwe baas met meer lef.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer