Biogashub 'Oxe geeft gas' geopend: 'Rendabel voor melkveehouder'

Biogashub 'Oxe geeft gas' is vorige week officieel geopend. Met deze samenwerking van vijf Overijsselse melkveehouders en drie bedrijven wordt koeienmest omgezet in biogas dat direct naar lokale partijen gaat. 'We hopen hiermee een stap in de goede richting te zetten', licht deelnemende melkveehouder Lennard Lamberts toe.

De installatie staat op zijn erf. 'Ieder uur wordt er verse mest in de vergister gepompt. Daar wordt de mest omgezet in biogas', legt de melkveehouder uit Oxe in de buurt van Deventer uit. Hij verwacht dat het initiatief rendabel is. 'De terugverdientijd is ongeveer acht jaar, maar het is lastig te zeggen met de hoge energieprijzen en stijgende bouwprijzen van de laatste tijd.'

Ook voor andere melkveehouders kan de biogashub interessant zijn. 'In principe is het voor iedereen haalbaar, maar je bedrijf moet wel een bepaalde omvang hebben', zegt Lamberts.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer