Landbouwraad geeft geen steun aan melkveehouderij

Letland, Litouwen en Bulgarije krijgen geen geld uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid voor steun aan hun melkveehouders. Het verzoek van de landen om de interventieprijzen te verhogen, wees de Landbouwraad maandag ook af.

Landbouwraad+geeft+geen+steun+aan+melkveehouderij
© Twan Wiermans

De melkveehouderij in met name Letland en Litouwen is zwaar gedupeerd door de oorlog in Oekraïne. De productiekosten, vooral de kosten van elektriciteit, zijn aanhoudend hoog, terwijl de prijs van rauwe melk er fors daalde. De energieprijzen in Letland bijvoorbeeld waren in december 2022 43,5 procent hoger dan in december 2021, vergeleken met een EU-gemiddelde stijging van 25,5 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer