Royal Brinkman en Hoogendoorn Growth Management gaan samenwerken

Royal Brinkman en Hoogendoorn Growth Management gaan zich gezamenlijk inzetten voor het verder duurzaam ontwikkelen van de tuinbouw. Een eerste stap daarin is dat de IIVO Processcomputer wordt toegevoegd aan het assortiment van Royal Brinkman.

Royal+Brinkman+en+Hoogendoorn+Growth+Management+gaan+samenwerken
© Twan Wiermans

Met de toevoeging van de klimaatcomputer wordt het volgens de partijen voor meer telers mogelijk om te kiezen voor geavanceerde soft- en hardware om de specifieke behoeften van het gewas vast te stellen en te managen. ‘Slimmer telen heeft als grootste voordeel dat telers efficiënter worden. Ze realiseren meer opbrengst met minder gebruik van bijvoorbeeld energie, water en meststoffen’, geeft Victor Vijfvinkel van Hoogendoorn Growth Management aan.

De klimaatcomputer monitort elk aspect van de kasomgeving en bewaart die data in een holistisch overzicht. ‘Door datagedreven te telen en gebruik te maken van slimme algoritmes in klimaatcomputers kunnen we het tekort aan 'groene vingers' wereldwijd opvangen. Zo willen we het mogelijk maken om overal ter wereld zo optimaal mogelijk te kunnen telen.’


Internationaal partnernetwerk

De samenwerking met Royal Brinkman betekent voor Hoogendoorn Growth Management ook een uitbreiding van het internationale partnernetwerk. ‘Door bijvoorbeeld samen te werken met de vestiging in Australië zijn we ook daar sterker lokaal vertegenwoordigd’, geeft CCO Martin Helmich van Hoogendoorn Growth Management aan.

De eerstvolgende stap in de samenwerking is dat Hoogendoorn Growth Management IIVO-trainingen gaat aanbieden aan de medewerkers van Royal Brinkman.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer