'De trekker in de schuur laten'

Als het land te nat is, moet je de trekker in de schuur laten en van het land afblijven. Je maakt anders meer kapot dan je goed doet. Ook op 11 maart is het verstandig de trekker in de schuur te laten, omdat we anders meer kapotmaken dan we goed doen.

%27De+trekker+in+de+schuur+laten%27
© Dirk Hol

Vorig jaar bleek al dat het publiek het wel een keer gezien heeft met die trekkers. Daarnaast wordt onrust of een grote demonstratie rondom verkiezingen als negatief ervaren. Dit zou vooral ten koste kunnen gaan van BBB, die het grootste deel van de stemmen krijgt van niet-boeren. De boerenstemmen zijn immers qua aantal minder dan één zetel.

De demonstratie die voor 11 maart is aangekondigd is gericht tegen stikstof, de toeslagaffaire, de gascrisis, verzakte huizen, waterschade in Limburg en WEF. Het is in feite een algemene anti-overheidsdemonstratie. Maar dit is helemaal niet in het belang van de boeren! Een algemeen anti-overheidsdemonstratie is in het belang van extreemrechts.

Waarom moet er met trekkers en onder boerenvlag gedemonstreerd worden tegen van alles en nog wat, wat helemaal geen boerenzaak is? Ik zie hier gebeuren wat ik afgelopen zomer ook al in Friesland en Almelo heb zien gebeuren: het boerenprotest wordt gekaapt en misbruikt voor de extreemrechtse agenda.

Ook op een andere manier blijkt dat de demonstratie vooral wordt georganiseerd om partijen aan de meest rechtse kant van het politieke spectrum te promoten. Gelijk met de aankondiging van de demonstratie werd namelijk al bekendgemaakt dat opiniemaker Eva Vlaardingerbroek (voormalig lid van Forum voor Democratie), Geert Wilders (PVV) en Wybren van Haga (Belang van Nederland) zullen spreken. Vanuit het landbouwbelang gezien is dat buitengewoon merkwaardig.

Forum voor Democratie is bij geen enkel landbouwdebat aanwezig omdat die partij zich niet interesseert in landbouw. En Dion Graus van de PVV stemt vaak met de dierenpartij mee. Hun aanwezigheid dient dus geen enkel boerenbelang.


Extreemrechts etiket

Of Caroline van der Plas (BBB) aanwezig is, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Als ze een beetje verstandig is, doet ze er goed aan daar weg te blijven. In de media wordt herhaaldelijk geprobeerd BBB een extreemrechtsetiket op te plakken. Als ze aanwezig is bij een demonstratie die door en voor partijen aan de meest rechtse kant van het politieke spectrum is georganiseerd, zal ze dat etiket niet meer van zich af kunnen houden. Het zal onafwasbaar aan haar blijven plakken.

Van der Plas kan dus het beste in huis blijven en de boeren kunnen het beste de trekker in de schuur laten. Anders maken we meer kapot dan we goed doen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer