Tomatoworld krijgt subsidie voor slimmer telen met data

Provincie Zuid-Holland heeft Tomatoworld in Honselersdijk subsidie gegeven voor het project 'Data Driven Automated Growing'. Op deze manier wil de provincie de overstap naar een duurzame en digitale tuinbouw versterken.

Tomatoworld+krijgt+subsidie+voor+slimmer+telen+met+data
© Han Reindsen

Tomatoworld richt zich op de nieuwste technologieën voor een autonome teelt. Bij autonoom telen kun je denken aan gegevensanalyse, sensortechniek en kunstmatige intelligentie.

Het project 'Data Driven Automated Growing' ontwikkelt belangrijke kennis over datagedreven telen, zegt gedeputeerde Meindert Stolk van Zuid-Holland. 'In de demonstratiekas worden de nieuwste technologieën in de teelt getest. Zo komt telen op afstand, met een kleinere footprint, weer een stap dichterbij. Dit ondersteunen wij graag.'

Volgens de provincie loopt de glastuinbouwsector voorop als het gaat om innovatieve oplossingen. Denk aan de overgang naar circulair en duurzame energie, robotisering en data, beschikbaarheid van gezond, veilig en voldoende voedsel en meer groen in steden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer