Tomatoworld start fieldlab voor datagedreven telen

Tomatoworld gaat zijn demonstratiekas transformeren naar een fieldlab voor datagedreven telen. Dit doet het belevingscentrum in het kader van zijn 12,5 jarig jubileum. De officiële lancering vindt plaats op 29 april.

Tomatoworld+start+fieldlab+voor+datagedreven+telen
© Archief

Het concept Data Driven Growing (DDG) is gebaseerd op het gebruik en de analyse van data om de gewasgezondheid en productie te optimaliseren. Uit de klimaatcomputer, sensoren en camera's in de kas kunnen data worden verzameld. De ruwe data worden omgezet in informatie en weergegeven in dashboards.

Met de verkregen informatie kunnen realtime-inzichten worden gegenereerd in de omstandigheden in de kas en de gezondheid van de planten. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om kunstmatige intelligentie en 'machine-learning' aan te drijven.


De kas van Tomatoworld is uitgerust met Ilvo, een innovatie van Hoogendoorn Growth Management. Dit systeem combineert algoritmes, gegevens uit de teeltomgeving, fysica en plantfysiologie, waardoor het kan aansturen op optimale groei van de planten in de kas.

De tientallen camera's en sensoren in combinatie met de Ilvo en het LetsGrow.com-systeem, maken het mogelijk om DDG te starten en implementeren in het fieldlab.

De lancering van het fieldlab gebeurt via een livestream, in samenwerking met tuinbouwautomatiseringsbedrijven Hoogendoorn Growth Management, LetsGrow.com en andere partners.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer