Zuid-Hollandse landbouwgedeputeerde stuurt boeren excuusbrief

De Zuid-Hollandse landbouwgedeputeerde Meindert Stolk (CDA) heeft een excuusbrief naar driehonderd boeren rond de Nieuwkoopse Plassen gestuurd. Aanleiding hiervoor was de communicatie over het afblazen van een bijeenkomst dinsdag in Kamerik. De provincie wilde daar de boeren bijpraten over klimaat-, natuur- en wateropgaven in het gebied.

Zuid%2DHollandse+landbouwgedeputeerde+stuurt+boeren+excuusbrief
© Jan Arkesteijn

De provincie besloot dinsdagmiddag deze bijeenkomst, die dinsdagavond zou plaatsvinden, uit te stellen. 'Op deze korte termijn was het helaas niet mogelijk om u daarvan persoonlijk op de hoogte te stellen. Wij hebben getracht om via een persbericht en de (sociale) media zo veel mogelijk bekendheid te geven aan het uitstellen van de bijeenkomst, maar dat is helaas niet bij iedereen gelukt. Wij bieden daarvoor onze excuses aan', schrijft Stolk in de brief.


Zuid-Holland maakte dinsdag een pas op de plaats wat betreft de gebiedsgerichte aanpak. Dat deed ze nadat maandag een overleg met grondeigenaren in polder De Meije tot veel onrust zorgde. 'Eerst willen wij graag met ondernemers in de Meijegraslanden verder kijken hoe we nu het gebiedsproces inrichten. Vervolgens zullen wij opnieuw een bredere bijeenkomst organiseren om samen met alle betrokkenen rond de Nieuwkoopse Plassen te bouwen aan een nieuw perspectief', stelt de gedeputeerde.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer