LTO Noord Delflands Groen keert zich tegen versnelde afbouw derogatie

Ook LTO Noord-afdeling Delflands Groen keert zich tegen de aanwijzing van het gebied van Hoogheemraadschap van Delfland als nutriëntverontreinigd gebied. Volgens de afdeling is het water in de poldersloten in Midden-Delfland van prima kwaliteit. Dat schrijft Delflands Groen in een brief aan landbouwminister Piet Adema.

LTO+Noord+Delflands+Groen+keert+zich+tegen+versnelde+afbouw+derogatie
© Ruben Meijerink

Het afdelingsbestuur nodigt de landbouwminister uit om zelf in Midden-Delfland te komen kijken en luisteren 'hoe de toekomst van agrarisch Nederland eruit zou kunnen en moeten zien met kringlooplandbouw en schoon water voor onze koeien.'

De melkveehouders in Midden-Delfland zetten zich nadrukkelijk in voor het verbeteren van de waterkwaliteit, geeft de plaatselijke afdeling aan. Ongeveer 90 procent van de melkveehouders doet aan kringlooplandbouw. Boeren namen deel aan verschillende projecten in het kader van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW).


Maatregelen

De melkveehouders meten samen met Hoogheemraadschap van Delfland de waterkwaliteit en kijken welke flora en fauna in en rond de sloten voorkomt. Daarnaast kijken ze naar maatregelen om de waterkwaliteit verder te verbeteren. Volgens LTO Noord-afdeling Delflands Groen is vervuild water vooral te vinden in de stedelijke omgeving met 1,5 miljoen inwoners. Ook valt in tuinbouwgebieden nog wel wat te verbeteren, stelt de afdeling.


Het Hoogheemraadschap van Delfland vroeg Adema al eerder om zijn besluit te herzien. Provincie Zuid-Holland en de Landschapstafel Midden-Delfland hebben ook een gezamenlijke brief gestuurd waarin ze bezwaar maken tegen de aanwijzing.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer