Jan Broenink van Wroetvarken doet stapje terug

Wroetvarken-pionier en varkenshouder Jan Broenink heeft zijn voorzitterstaak bij de stichting de Wroetstal overgedragen. Hij blijft als ambassadeur wel betrokken bij het concept.

Jan+Broenink+van+Wroetvarken+doet+stapje+terug
© Varkens Archief

Jan Broenink (65) uit het Overijsselse Langeveen is oprichter en geestelijk vader van het Wroetvarken. Sinds 2014 is hij het boegbeeld en kartrekker van het concept. Hij heeft een cruciale rol gespeeld in het ontwikkelen van het initiatief tot wat het nu is. Broenink zegt dat hij trots is op hoe de keten er nu voorstaat.

'Maar tijden veranderen en ontwikkelingen gaan door, terwijl de leeftijd ook een rol begint te spelen', zegt Broenink. Hij is daarom onlangs teruggetreden als voorzitter van de stichting. Edwin Tijink van het subfokbedrijf in Almelo die de opfokzeugen voor het hele Wroetconcept levert, treedt toe tot het bestuur.

Dat geldt eveneens voor de houder van Wroetvarkens en melkveehouder Bert Kleiboer uit het Gelderse Wilp. Ben Gosschalk blijft secretaris-penningmeester van de stichting. Het Wroetbestuur zegt Broenink dankbaar te zijn voor zijn pionierswerk en alle inspanningen die hij voor het concept en de deelnemers heeft gedaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer