Kverneland Group breidt portfolio uit met mechanische onkruidbestrijding

Kverneland Group heeft de Franse fabrikant BC Technique overgenomen. Daarmee stapt het bedrijf in de snelgroeiende markt van mechanische onkruidbestrijding.

Kverneland+Group+breidt+portfolio+uit+met+mechanische+onkruidbestrijding
© Kverneland Group

Het Franse BC Technique produceert schoffelmachines, roterende wiedeggen, cameragestuurde sideshift-bokken en wiedeggen, die onder het merk Phenix Agrosystem worden geleverd. 'De producten van Phenix Agrosystem versterken de strategische doelen van Kverneland Group en Kubota om duurzame akkerbouwsystemen aan te bieden', reageert CEO Yasukazu Kamada van Kverneland Group.

Kamada geeft aan dat het merk Phenix en de distributie daarvan worden voorgezet. 'Tegelijkertijd worden de producten geïntroduceerd onder het merk Kverneland en Kubota in de bijbehorende dealernetwerken.' Kubota, dat jaren geleden de aandelen van Kverneland Group overnam van Noorse aandeelhouders, heeft kantoren in meer dan 120 landen en had in 2021 een omzet van 20 miljard dollar.

Mathias Bounon, de huidige eigenaar van Phenix Agrosystem, en zijn team blijven werkzaam binnen BC Technique om de overgang te ondersteunen. 'Deze stap zal de aanwezigheid van Phenix-producten over de hele wereld versterken', aldus Bounon.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer